Sommarfötter

När dagen ser ut så här…..

…..kan det vara en god idé att pyssla om sina fötter litegrann.

Jag kollade lite med Susanne på Torntaggen, vad det viktigaste är att tänka på när man vill rå om sina fötter, fina, fräscha sommarfötter vill man ju ha när man ska hoppa i sina sandaler, finns inget värre än ett par supersnygga skor men på fötterna visar sig de värsta hälsprickorna , inte vackert

Det här är ju så klart inte Susanne, men han sitter i väntrummet och håller dig sällskap tills det är din tur, många tycker han är så fin, jag tycker han är lite läskig ja , nåväl nu gällde det ju fötter och inget annat….

Flickorna på Torntaggen håller på med medicinsk fotvård, jag har emellanåt lite problem med fötterna och får här den absolut bästa behandlingen, står liksom skrivet i pannan när fötterna värker.

Vad är då det viktigaste att tänka på?

Börja i rätt ände, bada gärna fötterna ofta, då i såpa, det ingår tallolja i såpa som är väldigt oljigt och det mjukar upp, du kan också använda barnolja vilket också är bra, fotsalt är däremot inte bra, det torkar bara ut.

Om du behöver fila, så ska du torrfila, aldrig en fil på en blöt fot,men fila inte för ofta, risken är att det skapas fler förhårdnader, en regel är fila en gång och smörj tjugo gånger

Och då kommer vi in på det absolut viktigaste, smörj, smörj, smörj, helst varje dag, det finns massor av bra fotcremer, men det viktigaste är inte vilken creme du använder utan det viktigaste är att det blir av att du smörjer, ta inte vaselin bara, det är inte så bra.

Här är min och hela familjens absoluta favorit, finns ingen bättre om du frågar mig, maken använder den också som handkräm, tror dock det var ett litet misstag, men det gör inget, händerna blir också glada.

Annars då….

Lufta fötterna, byt skor ofta, se till att använda dina sandaler du har, om du har sockor, använd välsittande sådana, särskilt när du ska gå långt.

Om du råkat få en blåsa, stick INTE hål på den,lägg huden över blåsan, tvätta och sätt på Compede plåster, och låt va i tre dygn, diabetiker ska vara lite extra försiktiga.

Jag tycker alltid jag känner mig lite extra fin om jag har lackade tånaglar, syns ju inte på vintern, men känslan räcker, och på sommaren vill man ju alltid ha lite färg på dem, tycker om röda, de där ” leverpastej” färgerna överlåter jag till andra.

Susanne säger, lägg hellre på ett nytt lager lack än att använda remover för ofta, om det funkar så klart, ska ju vara snyggt också.

Remover torkar lätt ut nageln, en oskadad hud eller nagel är det bästa, en torr hud eller nagel skapar en miljö som microorganismer, bakterier eller svamp gillar, hu för gulnagel.

Kolla så fina, redo för sommarsandalerna, och Susanne skickar med mig…..

……Uppmjukad, hel, oskadad,smord hud är det bästa för en frisk fot.

Oj, vilken lektion vi fick, och ändå finns det mer att förkovra sig i när det gäller fotvård, här är de proffs på fötter, och det finns säkert skäl att återkomma i ämnet

Så säger jag, tack Susanne för idag och tack för bästa fotvården.

Ta hand om dig!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: