Fortsättning auktioner

Lovad ju igår, återkoppla idag med lite mer under temat auktioner, och med det mitt hjärta slår lite extra för.

Just det, kaffeserviser, herregud har nog minst 15 st, i skåpen och omsorgsfullt nedpackade på vinden, det är något med de där,för det mesta underbara dekorerna och det tunna, fina fältspatgodset, inte alltid dock,men oftast på de lite äldre i allafall.

Det är farmors, mormors, mammas och svärmors, så en del favoriter inköpta också

Ett roligt minne, när familjen för några år sedan besökte en stor loppis, en sådan, där vem som helst får hyra sig en plats, väl på plats, det första jag såg, en ranglig kille i övre tonåren med endast en låda på sitt bord, och på den, en kaffeservis.

En Rörstrand Swedish Grace dessutom, 27 delar, det är en komplett servis med 12 koppar 12 assietter, socker, grädde och kaffekanna.

Priset då 250.-, men herregud sa jag du kan ju inte sälja allt detta för det priset….. det är ju priset för ett kg, ( heter så för kopp och fat). Jodå, vill inte ha den, fått den av farmor….., men snälla nån där har farmor lagt en smärre förmögenhet på present till barnbarnet och så vill han bara bli av med den, jodå, jag köpte den så klart, har den inte, men det är en annan historia.

Nu tror jag förvisso inte han var ensam om det fenomenet, alla mor och far föräldrar samlade på serviser till sina barnbarn, och många har inte ens packat upp dem, tro mig

Den här ljuvliga fick min dotter av sin farmor, lovade en gång, att köpa den av henne om hon inte ville ha den, vi är nog där närsomhelst.

Hur fin? Sonens present av mormor o morfar under många år, iallafall uppackad!!!!

Den här lilla sagolika vildros, har jag själv samlat till mig, mitt första kaffegods 1972 kostade 13.75.

Lite mer kostar den nog idag så klart, men kaffekoppar eller hela serviser kan man verkligen fynda på auktionssajter idag, ligger inte riktigt i tiden just nu, men tro mig, det kommer tillbaka.

Kanske någon sticker ner näsan i mina kartonger då.

Nog om detta just nu, men kan nog lova att detta tema återkommer

Ta han om dig

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: