Påskhelgens dessert

Hur mycket finns det inte att välja på…. jo, massor av smarrigheter.

Jag valde prinsessbiskvier, mest för jag var lite lat och bekväm, hade några biskvibottnar i frysen. När jag gör biskvier, passar jag på att göra dubbel sats av bottnarna, perfekt att ta fram och enkelt fixa till den biskvin man är sugen på just då

Bottnar

De här är en perfekt blandning av prinsessbakelse och biskvi, lagom stor för att bara ta i handen, och så kan man ju göra dem i vilken storlek man vill.

Receptet kommer här

Biskvi

200 gr mandelmassa

0,75 dl strösocker

2 äggvitor

1tsk vanilj

Sätt ugnen på 175 grader

Riv mandelmassan och blanda med socker, vanilj och äggvitor.

Spritsa eller klicka ut smeten, grädda ca. 20 minuter

Låt bottnarna svalna.

Vänd bottnarna med den skrovliga ytan nedåt

Vispa grädden, spritsa eller bred ut, gör ett litet hål och fyll det med sylt, släta ut så sylten täcks.

Kavla ut marsipan tunt, eller använd färdigt marsipanlock, Stansla ut rundlar som går att täcka biskvierna med, täck varje biskvi och pudra med flor, och garnera om du vill.

Förvara dem i kyl.

Lycka till från hemmabagaren och tack My kitchen stories för lånet

Supergott

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: