Blogg

Höstpaj

När svampkorgen ser ut så här efter tio minuter i skogen då förstår man att det blir nog en del svamp i frysen i år också. Pastasås, soppa, syltade och paj det är det som svamparna hamnar i, det ena godare än det andra. Idag blir det paj med lök, ost och svamp så klart, … Fortsätt läsa ”Höstpaj”

Höstens doftljus

Hösten är här med dunder och brak, åska, blåst och massor av regn…. det är bara att förhålla sig och göra det bästa av det. Som att mysa inomhus, tända ljus, läsa eller pyssla med något annat som man gillar, bara vara inne! Kollade lite på doftljus, och det är en ”never ending story”……. finns … Fortsätt läsa ”Höstens doftljus”

Saftigaste äppelkakan

Saftig äppelkaka är väl inget man tackar nej till så här en vanlig tisdag i september, särskilt när det ösregnar och blåser rejält. Tända lite ljus, lyssna på radion, titta ut och bestämma sig för att idag blir det lite bakning, inget svårt beslut om du frågar mig. Äppelkaka med turkisk youghurt i smeten, saftigt … Fortsätt läsa ”Saftigaste äppelkakan”

Långkoftor

Eller om man vill kalla dem för cardigans…… ….. ett plagg jag helst inte vill vara utan, älskar långa koftor, så skönt svepa in sig i om man bara sitter med en bok eller framför TV,n. Lika bra att klä upp, över en klänning eller över en skjorta till jeansen. Helst ska koftan ha fickor, … Fortsätt läsa ”Långkoftor”

Rosa Bandet 2022

Så viktig månad…. En månad då alla bör lägga några extra kronor till olika organisationer som kämpar emot bröstcancer, en sjukdom som kan drabba alla kvinnor, gammal som ung, fattig som rik, ingen går säker. Forskningen går framåt, fler och fler behandlas och blir friska, men mer pengar behövs så fler kan behandlas med nya … Fortsätt läsa ”Rosa Bandet 2022”

Svampskogen

Vilket underbart väder, perfekt dag för svampplockning.Vi brukar plocka riktigt mycket svamp, vi får väl se hur årets resultat blir när säsongen är över. Tycker nog att tillgången är lite sämre än tidigare år, har nog fattats lite regn, svamp gillar regn. Idag stod trumpetsvamp på tur, vi gillar verkligen dessa. Pasta med trumpetsvamp och … Fortsätt läsa ”Svampskogen”

Höst boost

Kanske snart dags att boosta immunförsvaret inför höstens förkylningar och andra infektioner. Nu tillhör jag tack o lov de som inte så ofta får de där infektionerna, men peppar, peppar vem vet, helt plötsligt drabbas man ju tyvärr. Den här boosten dricker vi gärna på hösten, mycket för att vi tycker det smakar gott, men … Fortsätt läsa ”Höst boost”

Skrufs glasbruk 150 år

Skrufs glasbruk – i hjärtat av glasriket i Småland. Ett fantastiskt kulturarv fyller 150 år och lever i allra högsta grad, ett anrikt familjeföretag som lyckats bevara det fantastiska konsthantverket. I den lilla hyttan i lilla byn Skruf tillverkas det idag de kanske mest kända glasprodukterna som vi gärna förgyller våra hem med. En av … Fortsätt läsa ”Skrufs glasbruk 150 år”

Gröna tomater – syltade

Sista röda tomaterna omhändertagna och uppätna, och kvar sitter ett gäng gröna som inte hann bli mogna. Inte mig eller denna familjen emot, nästan så vi plockar av de gröna innan de hinner mogna så vi får några stycken att sylta. Finns inget godare tillbehör till söndagssteken än syltade gröna tomater, nästan så de är … Fortsätt läsa ”Gröna tomater – syltade”

Laddar in …

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.


Följ min blogg

Få nytt innehåll direkt till din inkorg.

%d bloggare gillar detta: