Glasrabarber

Då är det dags att driva upp glasrabarber om man vill. Jag har gjort det ett par år, men har bestämt mig för att hoppa över det i år. Jag känner att plantan behöver vila i år, så kanske det blir glasrabarber nästa år istället.

Men för er som vill prova så kommer en kort beskrivning här hur man gör och varför.

Metoden går ut på att täcka plantan så den växer i mörker och får då mindre mängd oxalsyra, perfekt för dem med lite känslig mage , samt att stjälkarna blir betydligt mjällare än vanliga, gott!

Man täcker helt enkelt hela eller delar av plantan, så att solljuset inte kommer åt bladen.tidigt på våren när knopparna börjar sticka upp från jorden.

Jag brukar använda en djup hink som jag ställer över plantan, täcker med halm runt omkring, som sagt – inget solljus får komma in.

Skördar gör du när stjälkarna blivit höga, bladen gula och outvecklade, som det ska vara när det inte utvecklats klorofyll.

Nu ska jag ju i ärlighetens namn säga att tålamodet här är inte det bästa, så visst smygs kanten upp lite på hinken för att följa processen.

Metoden är lite ansträngande för plantan, så låt den gärna vila några år emellan drivningarna.

Så här fint kan ett knippe glasrabarber se ut, läckert och supergott, det kan jag lova!

Ha en fin lillördag!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: