Louvre Abu Dhabi

Louvren förknippar vi säkert alla med Paris och Frankrike, men det finns även i Abu Dhabi. Resultatet är ett trettioårigt samarbete mellan länderna

Syftet är att skapa en bro av konst mellan öst och väst.För att kunna använda namnet Louvren har man i Abu Dhabi betalat den ofantliga summan av 525 miljoner dollar, galet mycket pengar!

Det är iallafall mycket sevärt, så snygg och läcker exteriör.

Här kommer några bilder från själva utställningarna…..

…..ärligt ska jag säga att jag har lite svårt för att uppbringa något större intresse för det som hände i världen för tusentals år sedan, en liten stund – men inte en hel dag inte.

Men några bilder inifrån kommer här.

Den här damen känner man ju igen, det lilla konstverket MonaLisa i Paris, betydligt annorlunda än denna.

Så lyckades vi till slut få med oss maken ut medan det fortfarande var ljust, hans intresse är något annorlunda än mitt om man uttrycker det milt!

Sevärt om ni är i omgivningarna!

Ha en fin tisdag!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: