Trandagen

Då var det dags att kolla vad tranan har släppt ner i strumpan på natten!

Sent igårkväll hängdes de upp vid spisen så tranan lätt kan komma ner genom skorstenen och lägga i lite godsaker eller vad hon har med sig!

Det är då för väl att hon är snabbare än raketen när hon ska hinna flyga runt i världen för att fixa sitt uppdrag.

Tror att den här traditionen är lite lokal här i Småland och särskilt i trakterna runt Växjö.

Som barn firade vi alltid denna dagen, tror nog den va minst lika viktig som julafton. Ofta var strumpan fylld med en apelsin och lite godis, det var på femtiotalet inte så vanligt med apelsiner iallafall inte för oss lantungar, exotiskt så det förslog kan jag säga.

Idag vet jag inte riktigt vad som skulle va lite exotiskt, inte en apelsin iallafall. De små strumpägarna är heller inte så imponerade som vi var, men jag håller ut…..

….. är det tradition så är det!

Ha en skön lördag!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

2 reaktioner till “Trandagen”

  1. Ja hu vilken viktig dag detta var.
    Spänningen innan man lade sig. Ville ju se tranan komma . Sen utfyllnaden apelsin så kom godiset 😅
    Har idag berättat för mina två barnbarn om Växjö med liten omnejds tradition

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: