”Fössta tossdan i mass”

Jodå, det är idag vi i Småland firar vår ”nationaldag”…..

…. Och det firar vi med att äta ”massipantåta”

Jag tror nog inte det gått någon förbi, fler och fler firar, inte bara vi här i Småland. Säkert är det många som letar i släktträdet och kanske hittar några forna småländska släktingar, som då ger en anledning till att äta ” massipantåta” idag!

Här har det bakats några minivarianter, små ”tåtor” helt enkelt!

Jag gör det enkelt, bakar en vanlig rulltårta, stansar ut storlek som jag tycker passar eller hur många jag behöver, enkelt!

Tror de blev ca. 10 cm i diameter denna gången, bra att ha ett gäng i frysen också, man vet ju aldrig när det behövs några små ” tåtor”.

Hallonsylt på en botten….

…. Vaniljkräm på nästa….

Så grädde på tredje botten, som landar överst, brer också grädde runt om.

Kavlar ut marsipan, stansar ut rundlar som är några cm större än botten, och lägger ovanpå!

Lite löv, pynt efter behag, sist men inte minst, pudra florsocker överst.

Jodå, mina små ”massipantåtor” har lite veck längst ner – som en veckad kjol helt enkelt.

Jag vet att riktiga bagare inte har det, men det är ju inte jag så då är det ok!

Ha en fin ”tossda” allihop, här ska det firas!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: