Nässelsoppa

Jodå, ni hörde rätt…. dessutom på nässlor plockade i helgen… i mitten februari, vad händer?

Riktigt fina, krispiga och mycket smakrika, men man tror inte det är möjligt, vi brukar premiärplocka i april, det brukar vi tycka är tidigt.

Fast det är betydligt skönare att plocka i april än vad det är nu, det kan jag lova, så nu väntar vi alldeles säkert tills det blir lite plockvänligare väder, men är man riktigt sugen på en riktig vårprimör, så varför inte!

Så här gör jag min nässelsoppa

Rensa och Skölj de färska, nyplockade nässlorna väl.

Förväll dem ca.15 minuter i saltat vatten. Häll av spadet, men behåll det.Hacka nässlorna fint.

Smält smör i en kastrull, red med vetemjöl och späd med nässelspadet och lite grädde.

Salta & Peppra och låt soppan sjuda lite.

Servera med kokta ägghalvor och lite hackad gräslök om du vill.

Som sagt…. Längtar du efter en alldeles underbart god vårprimör, klä dig varmt, ta på handskar…. jodå de bränns lite grann och ge dig ut på säsongens första nässelplock!

Ha en fin lilllördag!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: