Fräsch pastamiddag

Jag är nog inte ensam om att va lite trött på julmaten och bestämt att hur god den än är så är det nog nu. En liten bit julskinka är det som finns kvar och den hamnar snart i en pytt eller i en lunchomelett.

Nu är familjen sugen på en god och fräsch pastarätt, enkelt och snabbt!

Sagt och gjort, här kommer ett tips på en av mina favoriter, den har allt, varsegoda!

Tomater, lök, basilika, vitlök…. japp, det är allt.

Skära, hacka och så in i ugnen

Det här behöver du

Små tomater, gärna i olika färger – många, jag tog 800 gr till 4 personer

Röd eller purjolök

Vitlök 3-4 klyftor

Basilika

Olivolja

Balsamvinäger

Parmesan

Pasta

Gör så här

Häll olja i en form, dela tomaterna,skiva löken, pressa vitlöken och skär basilikan

Blanda allt i formen, häll över några matskedar vinäger och lite olivolja.

Krydda med salt, peppar och lite chiliflakes om du vill.

Sätt in i ugn på 200 grader, rör om ibland.

Låt stå 20-25 minuter

Koka pasta, riv parmesan, häll upp ett glas rött…..

…..klart!

Bon apetit!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: