Amaryllisar 🔔

Om det inte Àr advent och julens drottning , sÄ sÀgSĂ„ otroligt majestĂ€tisk och vacker, i sĂ„ mĂ„nga fina fĂ€rger och nya sorter. Lök eller snitt – lika fin vilket som, i grupp eller solitĂ€r – lika fin vilket som!

Ja, ni fattar, en favorit i detta hemmet utan tvekan!

Lite tips och trix kommer hÀr, hur du bÀst sköter dem helt enkelt, inget jag hittat pÄ utan en lokal blomhandlare som har kunskaperna har tipsat mig, tack för det!

Om du vÀljer köpa lök tÀnk pÄ att du ska njuta av den hela december, stÀnglarna vÀxer lite olika, en blommar till advent, nÀsta till lucia och en tredje till jul, dÄ har du blommor hela december, oftast Àr startskottet första advent, fast det tenderar bli tidigare och tidigare.

TĂ€nk pĂ„ att köpa en fast lök, kĂ€nn gĂ€rna pĂ„ den sĂ„ den inte kĂ€nns mjuk. Du kan ocksĂ„ se pĂ„ löken vilken fĂ€rg den har – mörk knöl, mörk blomma, – ljus knöl, ljus blomma.

Du behöver inte ha den i jord, jorden gör bara att den stĂ„r stadigt, inte heller behövs nĂ„got vatten i början.NĂ€r den öppnat sig lite, blivit lite knubbig och tjock kan den fĂ„ lite vatten – 1/2 dl kallt vatten, alla lökvĂ€xter kallt vatten!

SĂ„ har vi de fina snittamaryllisarnaTĂ€nk pĂ„ att trĂ€ en pinne genom stjĂ€lken sĂ„ den inte gĂ„r av, den vĂ€xer alltid lite. StĂ€ll gĂ€rna ut den över natten, desto svalare – desto lĂ€ngre hĂ„llbarhet. VĂ€rmen Ă€r oftast boven, inte granen som vi ibland skyller pĂ„.

Byt ocksÄ gÀrna vatten med jÀmna mellanrum, ingen gillar vÀl att stÄ med fötterna i smutsigt vatten dag efter dag!

TrÀ gÀrna en gummisnodd lÀngst ner om du inte vill ha en krullig stjÀlk, tejp funkar ocksÄ!

TÀnk ocksÄ pÄ att inte ge för mycket vatten, den dricker genom hela stjÀlken, stÄr den i mycket vatten vÀxer den och blir vÀldigt lÄng. Ju mer vatten desto lÀngre amaryllis!

Hoppas ni fick lite bra fix & trix till era amaryllisar sÄ de hÄller sig och sprider glÀdje lÀnge.

Om detta Àr advent & julens drottning sÄ finns det mÄnga finfina prinsessor som ocksÄ Àr underbara favoriter, vad sÀgs om de ljuvliga hyacinterna till exempel, mer om dem en annan dag!

Ha en fin onsdag!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i VĂ€xjö med min man. Mamma till tvĂ„ barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, Ă€r att den ska innehĂ„lla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker Ă€r kul. Testar, tycker och tipsar frĂ„n 60+ ögon, helt enkelt. VĂ€lkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: