Service åt folket

Emellanåt har man lite funderingar över saker och ting, också över hur vi styr våra inköp och vad som är viktigt i våra relationer med de inköpskanaler vi väljer.

För att försöka göra en lång historia hyfsat kort – Vivianna som den här klockan heter har jag haft i min ägo i många år, tycker väldigt mycket om den, och den har en designer som har tänkt på både det ena och det andra.

Så helt plötsligt slutade den gå – precis som klockor gör när batterierna är slut

Tog klockan och gick till inköpsstället och bad om att få nya batterier isatta, fick en lektion i hur svårt det var att byta i just denna klockan.

Skicka den till Georg Jensen i Danmark där de byter och rengör om det behövs, och då i ett dammfritt rum och till ett pris av 5.000

Jag hade så klart inga synpunkter på det, konstaterade dock att det blev lite dyrare än jag tänkt mig.

Så har då min klocka hamnat i byrålådan i väntan på något som jag inte riktigt vet vad.

Tills häromdagen då jag och maken gick till lokala klockhandlaren för att byta batterier i hans klocka, en helt vanlig sådan – där inga dammfria rum behövs.

Och som en ingivelse frågade jag – kan ni byta batterier i en Vivianna klocka, tror nog inte ens jag lyssnade på svaret – visst sa hon det går fint!

Vad kostar det, blev ju en naturlig nästa fråga?

Två hundra kronor……

What??????

Beskrev då mitt tidigare prisförslag, oj, nädå…. vi sätter i ett nytt batteri bara, kommer fungera hur bra som helst, kom in med den så löser vi det!

Ok, hur lång tid tar det? Tja… någon timma kanske!

Du har gjort min dag….. det var de orden som jag fick fram, så tacksam för hur smidigt man kan lösa ett problem, tror inte alls det första förslaget var lurendrejeri på något sätt men saker och ting kan lösas på olika sätt.

Klockan har nu fått nya batterier, den går precis som den ska. Jag är den nöjdaste av nöjd kund, och har än en gång fått klart för mig, gynna din lokala handlare, den service, kontakten och hjälpen kan aldrig ersättas av en sajt.

Till saken hör också att samtidigt som jag står i butiken kommer en äldre herre in med en -60 tals köksklocka under armen.

Går det möjligen att göra en uppdatering av denna?

Visst det går fint!

Vad kostar det?

Ingenting, bara lite uppskattning!!!!

Den service och vänlighet jag och äldre herren möttes av var slående, jag är ingen trogen kund i butiken, inte tjänade de några större pengar på mig denna gången, men ett som är säkert – jag kommer tillbaka!

Jag är ingen bakåtsträvare, kollar och handlar på nätet emellanåt, men det är inte utan man funderar på sina val när man på stadspromenaden ser hur vartannat skyltfönster gapar tomt, och borde förstå hur viktigt det är att stötta sin lokala handlare.

Jag lovar, ni ska få min uppskattning iallafall

Ha en fin torsdag, det ska jag ha – lycklig över att min fina klocka åter är i bruk.

Ses i morgon och då med ett Helgens söta tips!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

2 reaktioner till “Service åt folket”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: