Finfina fötter

Finfina fötter är ett måste nu när man går mer i sandaler och utan strumpor…..

…. men, det kanske inte är viktigast hur de ser ut, utan hur de mår.

Hit, till Torntaggen här hemma i Växjö går jag på medicinsk fotvård, ett oftast väldigt efterlängtat besök då mina fötter inte alls gör som jag vill.

Tack gode gud för att Susanne finns och får mina fötter och mig att samarbeta lite!

Jag frågade henne lite vad som är viktigt för att de ska må bra och va snygga…. några tips helt enkelt!

Här kommer de!

Ta fotbad i såpa, talloljan i såpan är väldigt oljig och mjukar upp, barnolja funkar också bra, fotsalt däremot är inte så bra, det torkar bara ut.

Om du behöver fila – torrfila, aldrig en fil på en blöt fot. Fila inte för ofta, risken finns att det skapas fler förhårdnader, en regel – fila en gång, smörj tjugo gånger.

Då kommer vi in på det absolut viktigaste – smörj, smörj, smörj helst varje dag.

Så finns det ju massor av fotcremer…..men bara en som är bäst alla kategorier, alla som fått mitt tips om denna är supernöjda, aldrig haft mjukare , finare fötter någonsin – det är vanligast kommentaren. Se bild ovan, och lägg den på minnet.

Finfint är också att händerna blir lika mjuka och fina, två flugor i en smäll….. smörj fötterna och händerna blir mjuka, ja, ni fattar!

Annars då….

…. lufta fötterna, byt skor ofta, använd sandaler när det funkar, om du har sockor, använd välsittande sånna, iallafall när du ska gå långt

Om du… stackare fått en blåsa, stick INTE hål på den,lägg huden över blåsan, tvätta och sätt på Compede plåster, låt va i tre dygn, diabetiker ska va lite extra försiktiga

Så vill man ju gärna ha lite lackade tånaglar, känns lite fint, på vintern syns det ju inte, men känslan räcker. Jag gillar röda naglar på sommaren, andra färger överlåter jag till andra, särskilt de där ” leverpastej” färgerna.

Va lite försiktig med remover, det torkar lätt ut nageln, en oskadad hud eller nagel är det bästa, en torr hud eller nagel skapar en miljö som mixroorganismer, bakterier eller svamp gillar, usch för gulnaglar.

Det är bättre att lägga på ett nytt lager lack, om det känns bra, ska ju vara snyggt också förstås.

Kolla så fina… redo för sommaren!

Susanne skickar med de sista välsignade orden….

…. uppmjukad, hel, oskadad, smord hud är det bästa för en frisk fot.

Tack bästa du för lektionen, en hel del som jag tar till mig och som jag kanske inte alltid tänker på.

Ett sista tips – gå på fotvård nån gång ibland, så skönt få en riktig genomgång av de där superviktiga tassarna!

Så tacksam för att ni finns – bästa fotvården!

Och med det önskar jag er en finfin pingst!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: