Rabarber under kruka, sista delen

Eller glasrabarber som det egentligen heter – ni som följt med här under våren har säkert sett bilderna på mina hinkar med stenar på.

Kanske någon undrar varför och vad som händer därunder?

Enkelt förklarat……

…. man sätter en hink eller kruka över rabarberplantan tidigt på våren, inget ljus får tränga in, den växer då i mörker och får betydligt mindre oxalsyra, bra för de som har lite känsliga magar, och så blir de också betydligt mjällare.

Nu var det dags att lyfta på hinkarna, och med spänning se resultatet, tålamodet var hårt prövat, men ska sanningen riktigt komma fram så har jag ju så klart tjuvtittat lite.

Och vad hittar man väl där, ett helt gäng med superfina glasrabarber.

Nöjd och glad över resultatet och skörden, nu ska det smaskas rabarber det kan jag lova!

Ha en fin måndag, imorgon ska ni få se ett annat vårtecken som nu visat sig, spännande va!

Ses då!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: