Påsklunch

Eller varför inte som förrätt, en perfekt rätt så här i påsktider vilket du än väljer att servera den som.

Nässelsoppa, så fantastiskt god, nyttig och billig också.

Ge dig ut och plocka nässlor nu när de är som allra bäst, de små, små toppskotten är det du ska ta hand om, de växer i stort sett överallt, plocka helst inte vid vägkanten, kanske inte de nyttigaste just där.

Jag har en make som är mästare på att plocka nässlor, så har han ju en ängels tålamod också, tur vi är lite olika!

Så här gör jag vår soppa.

Rensa och skölj nässlorna noga, förväll dem i kokande vatten 15 minuter.

Häll av vattnet, men spara det.

Hacka nässlorna fint, gör en redning av smör och mjöl, späd med mjölk, nässelspad och en skvätt grädde.

Tillsätt nässlorna, salta & peppra, koka några minuter.

Servera med kokt ägg.

Ha en fortsatt skön, avkopplande och Glad Påsk!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: