Potatisodling

Jag håller med…. Ser inte ut som något potatisland precis, men nu är björkarna borta som ofrivilligt slagit rot, nätet är på plats så inte svinen får tillträde, sen ska tjälen släppa och det ska fräsas både på längden och tvären.

Här ligger de och väntar – sättpotatisen, både de tidiga till midsommar och de som ska komma lite senare.

Maris Bard och Octa – tidigt, sen kommer Amadine, blå mandel och så klart massor av King Edward – kungen!

Fiffigt med papperskrukor, tack Sara för tipset.

Lite jord i dem, potatisen som läggs på, vänta ett antal veckor innan de kan sättas i jorden, perfekt förgroddning.

Nu låter det som om jag är en potatis odlare av rang, men det är jag inte, absolut inte. Kollar lite hur proffsen gör och tar lite inspiration av dem, kul är det iallafall, och potatis älskare är vi hela familjen, så nu ska det bli egenodlad potatis, det är ett som är säkert!

Önska mig bara lycka till!

Ses!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: