Fössta tossdan i mass

Idag är det äntligen Smålands nationaldag!!!

Och då äter vi såklart…. Massipantåta!

Jag gjorde några små istället för en lite större, sen är jag ju ingen bagare, så mina får små kjolar nedtill, ( ska ju så klart inte va några ), men det är helt ok!

Jag bakar en rulltårta som botten, och stansar ut rundlar så stora som jag vill.

Brer på hallonsylt, varvar grädde och hallonsylt på rundlarna, som jag lägger på varandra,idag blev det tre stycken, vill jag ha högre tar jag fler helt enkelt. Lite vaniljcrème kan man ju också lägga på, snåla inte så de blir torra och trista!

Så kavlar jag marsipanen, stansar ut större rundlar och lägger på.

En ros om man vill och lite florsocker, så blir det finfint!

Ha en fin ”Tossda”!

Värsta fikaveckan är nu över, mycket gott har det blivit, så nu får vi dra ner på sockret några dagar!

Ses i morgon och då kommer ett ”Veckans Tips”!

Missa inte det!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: