Fräscha lax biffar

Med alldeles för mycket mat, kakor, desserter och godis under julhelgen är det hög tid att ändra lite på kost intaget. Jag älskar verkligen julmaten och allt vad det innebär, för att inte tala om allt det söta. Jag tycker också man ska unna sig det, man får ta itu med konsekvenserna efter helgerna.

Det är där vi är nu, konsekvensernas tid är här nu, lite nyttigare och smalare mat, betydligt mindre socker, osv…..ja, ni förstår!

Jag har inga problem med det, mår faktiskt mycket bättre när jag äter nyttigare helt enkelt.

Dessa laxbiffarna med en klick youghurt till är både goda och dessutom nyttiga, flera flugor i en…..!

Lätt som en plätt också, ta bort skinn och ben, mixa laxen, tillsätt ägg, ströbröd om du vill, salt& peppar, dill och vilka kryddor du gillar helt enkelt. Jag tar gärna lite chiliflakes, blir lite sting av det!

Forma biffar och stek i olja och lite smör, några minuter på varje sida.

Servera med valfria grönsaker och en youghurt sås, lite riven gurka i är inte så dumt.

Så är det ju den där lilla godsaken som alltid dyker upp vid denna tiden på året, lika säkert som amen i kyrkan….. semlan, skulle kunna leva på semlor, älskar det!

Är det någon som skulle behöva en testpanel, ring mig, ställer upp gratis!

En på helgen, det har jag lovat mig, så det så!!!!

Ha en fin tisdag, ses i morgon, och då tänker jag berätta lite om året som gått och vad jag tänker mig framåt, det vill ni inte missa!

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: