Proffset svarar!

Idag har jag bokat in mig hos Mimmi på Salong Grodan!

Precis en sådan varm, skön och härlig salong som när man träder in direkt känner att här finns mycket kunskap om vad vi behöver för att må riktigt bra, snyggt är det också, för att inte tala om doften, ljuvligt!

Nu ska vi inte ägna dagen åt alla härliga behandlingar som finns här, fast man gärna skulle vilja,nä, idag ska vi bara fokusera på våra……

…..händer, dessa trotjänare som bara finns där varje sekund som vi behöver dem, de bara jobbar på utan något gnissel, alla dygnets vakna timmar.

Därför ber jag Proffset svara på mina frågor om hur tar jag bäst hand om dem särskilt nu vid denna årstiden!

Fråga 1:

Vad är det viktigaste att tänka på för mina händers välstånd på vintern?

Proffset svarar:

Det viktigaste att tänka på höst och vintertid för att inte torka ut dina händer, är att återfukta samt återfetta händerna under natten när huden får vila från fysisk aktivitet, vatten, vind och hanssprit. Detta gör du med en rik, härlig handcreme, och du kan med fördel blanda in en kropps eller ansikts- olja i din handcreme för att få mer näring och återfettande.

Våra händer behöver både fukt och fett för att motverka sprickor och torrhet. Använder du mycket handsprit så har vi på Grodan vår egen handsprit som är mjukgörande och doftar otroligt gott.

Finns i flera storlekar, och jag håller med, perfekt!

Fråga 2:

Vad skiljer vinter / sommar vård av händerna?

Proffset svarar:

På hösten och vintern utsätts vår hud för kraftiga värmeväxlingar när vi ena stunden är inne i väldigt torr, varm miljö, till att komma ut i kall, fuktig luft och vind. Ett bra och simpelt skydd för att inte torka ut händerna är att bära vantar även de dagar det inte känns speciellt kallt. Samt att alltid smörja sina händer innan natten.

Här hamnade en av min fina handcreme, bredvid sängen, precis där man ska ha en!

Fråga 3:

Vad är det enklaste man själv kan och bör göra för god självvård?

Proffset svarar:

Peeling/Scrub på händerna är bra att köra någon gång i veckan. Men peela inte för ofta på vintern. Peela huden gör vi för att få bort döda hudceller samt för att få din handprodukt att verka bättre och djupare. Att smörja sina händer och sen sova med bomullsvantar utformade för att kapsla in produkten samt för att få den att verka djupare är också ett bra knep.

Fråga 4:

Vilket är det vanligaste felet/ misstaget vi gör?

Proffset svarar:

Att inte smörja alls är det vanligaste misstaget. Det är bättre att vi förebygger torrhet på händerna än att försöka rädda händerna när de redan blivit uttorkade och fått sprickor. Då är det mycket svårare att bli av med bekymret. Samt att vi slarvar med att använda vantar eller handskar.

Fråga 5:

Vad är ditt favorittips för god handvård?

Proffset svarar:

Att alltid tillsätta en olja i sin handcreme till natten. Samt använda en lättare handcreme under dagarna som inte blir för kladdig och som torkar in snabbt. En helt fantastisk handcreme som är lagom rik för att ha på dagen är Molton Browns handcreme som finns i många ljuvliga dofter.

Håller verkligen med, helt ljuvliga!

Skulle man vilja ge sina händer lite mer lyx utöver allt det här vi nu lärt oss, som kanske jag skulle behöva med åldersförändringar – som rynkor och pigments förändringar, så är ett tips att göra en syra eller demapend behandling, något att fundera över!

Tusen tack bästa proffset Mimmi….. så mycket nytt jag lärde mig och det är jag säker på att många fler gjorde, jag lovar att mina händer ska få ett mycket bättre liv efter det här.

Ett litet sista tips från mig…. Visa det här inlägget för din make/ kille, pappa eller vilken man som helst, detta gäller även det könet, jag kommer att köra högläsning och sen är det ju snart både Fars dag och jul…. bara ett tips!

Innan jag slank ut i höstrusket såg jag denna kassen….. ingen dum idé, hon visste hon… COCO!

Ha en fin torsdag!

Nästa vecka kommer ett nytt proffs i en helt annan miljö, så spännande och kul, lovar!

Ses i morgon med helggotte!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: