Blomkålsbiffar

En vegetarisk rätt som är helt ny för mig, i detta hemmet försöker vi äta vegetariskt minst en gång i veckan, lite svårt hitta på nya goda rätter, så när jag hittar något som låter gott är jag inte sen på bollen, som det heter!

Det här behöver du.

1 kg blomkål

5 ägg

1 1/2 dl vetemjöl

Salt o Peppar

Gör så här

Mixa blomkålen i en mixer med kniv, det går också att riva kålen men tar lite längre tid.

Blanda kålen med övriga ingredienser, vispa ihop till en tjock smet.

Stek några minuter i smör på båda sidor.

Ett litet tips är att krydda lite med chili flakes, timjan, basilika eller vitlök.

Dessa biffarna äter vi gärna med en god sallad, idag blev det dock bara nektariner och lite youghurt, helt ok det också.

Vips, så har du en god och nyttig lunchrätt, snabbt går det också!

Ses i morgon, varje dag något nytt här i mitt magasin!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: