Grönsaksbiffar ”de luxe”

Vad passar bättre en sån här mitt i veckan dag, än riktigt smarriga och nyttiga grönsaksbiffar till lunch!

Jag passar på att göra ett litet gäng när jag ändå håller på – perfekta att frysa eller bara förvara i kylen till nästa gång man blir sugen, och det brukar inte dröja. Jag äter dem med lite turkisk youghurt till, fräscht!

Det här behöver du

300 gr kall, kokt potatis

1 liten spetskål

2 morötter

1 gul lök

2 vitlöksklyftor pressade

1 ägg

Salt o peppar

Chiliflakes

Olja till stekning

Gör så här

Mosa potatisarna på en tallrik

Skala, morötter och lök, riv dem och spetskålen

Blanda allt i en skål tillsammans med ägg och kryddor

Forma 8-10 biffar och lägg på skärbräda

Stek biffarna på medelvärme i olja, 4-5 minuter per sida, vänd dem försiktigt så de inte faller sönder.

Man kan om man vill, byta ut någon grönsak till något man kanske gillar mer eller helt enkelt bara råkar ha hemma.

Servera dem med en sallad, lite guacamole eller bara en matsked turkisk youghurt.

Smaklig spis!

Ha en fin lillelördag!

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: