Rabarbermarmelad

Som ni vet, så är jag överförtjust i rabarber, allt som man kan göra med dem, precis allt tycker jag är supergott, rabarberbullar, pajer, chutney, syrup till drinkar, curd, listan kan göras hur lång som helst.

Så idag blev det ett marmeladkok, enkelt, och snabbt går det, inte en sommar utan rabarbermarmelad det är hela familjen överens om.

Så ska det vara kardemumma i den, det är godast tycker jag, men man kan så klart smaksätta med vad man vill

Det här behöver du

400 gr rabarber

300 gr syltsocker

1 msk mortlade kardemumma kärnor, mer eller mindre allt efter smak.

Skölj, ev. Skala rabarbern, skiva den i bitar.

Lägg rabarber, socker och kardemumman i kastrull och låt sjuda 5-8 minuter.

Häll på rena burkar, klart!

Smaskens!

Imorgon kollar detta magasinet lite på försommar mode!

Välkomna!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: