Château firar 40 år

Jag tror nog de flesta iallafall i min generation har en relation till glaset Chateau, formgivet av Bertil Vallin, tillverkat på Kosta glasbruk.

När jag jobbade med glas på – 80 talet var just Chateau det glas som nästan alla älskade och ville ha, så säg det hemmet som inte hade något ur serien, det var nog ovanligt.

Bertil Vallin skapade det 1981, och det fyller därmed 40 år. Det celebreras med en jubileumskollektion som endast finns för försäljning under jubileumsåret.

Utvalda glas lanseras i färgen – Multi.

En mycket speciell färg som skiftar efter ljuskälla, från blått till violett med inslag av andra toner, en fin kontrast till seriens delar i klarglas.

Tumbler 22 cl

Champagne 21 cl

Karaff 116 cl

Vinglas 30 cl

” Jag hade två ambitioner när jag ritade Chateau” säger Bertil Vallin.

” För det första ville jag göra ett glas som en maskin inte kunde göra, som du kunde se var handgjorda. Optiken i kupan och det tunna benet. Min andra ambition var att hålla designen enkel med elegant” – Bertil Vallin

Tack Bertil, din ambition lyckades…..

Vi är många som älskar ditt Chateau, och grattis till de 40 åren!

Hoppas ni får en fin lördag!

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre ljuvliga små liv, 8,6 och 2 år. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s