Iris hantverk

Visst är borstarna från Iris hantverk helt underbara……

Hantverk när det är som allra bäst. Grunden i verksamheten är borstbinderiet i Enskede, där binder sex stycken synskadade hantverkare från flera olika kulturer borstar enligt gammal hantverkstradition.

Visionen är att få återväxt i det traditionella hantverksyrket som borstbinderi är.

När jag var barn besökte jag ofta Starks borstbinderi i Vederslöv, min moster var gift med en Stark – Arthur.

Jag kan närsomhelst framkalla doften inne i fabriken, också minns jag väl hur alla bröderna som hade sin givna arbetsuppgift och plats framkallade det mest fantastiska hantverket, kan se de där hästsvansarna som hängde på väggarna, snacka om lycka att få vara där ibland, nog om det, nu var det andra kvastar det skull handla om.

Här kommer ett litet axplock ur Iris breda sortiment.

Liten mjuk ljuvlig babyborste

Klassiker

Bästa brödpenseln

Serien Saffran finns även bricka och grytunderlägg

Skoskrapa

Den här altanborsten kan väl ingen va utan!

Här kan ni se hela sortimentet. https://m.irishantverk.se/

Du kan också hitta vissa produkter på bl.a Åhléns.

Allt för idag, ses i morgon!

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: