Möbelomklädning

Ett par gamla stolar som jag ärvt från mina föräldrar har äntligen fått lite nya kläder, är väldigt svag för gamla stolar och fåtöljer i olika modeller, vem gillar inte de ursöta ”Emmorna” t.ex.

Gamla stolar kan också ha en charm, och med lite nytt fräscht tyg kan de bli helt underbara, nästan som godisbitar.

Tänkte visa er dessa stolars resa från gammalt, slitet utseende till två riktiga läckerbitar.

Här har vi en av dem, finns två likadana. Empire stolar med ca. 100 år på nacken, nu på väg till tapetseraren Eva.

Nu det svåraste, välja tyg och band, stoppningen var väl godkänd så där sparade jag några kronor.

Tyget var inte det svåraste denna gången, där var vi väldigt snabbt överens, plysch får det bli och enfärgat.

Men det där med rätt sort och nyans på band det är inte så lätt, men tack o lov så finns Folckers i Stockholm, en oldfashion butik med massor av band, tofsar och allt som kan behövas vid tapetsering av möbler.

Skickar bara en liten tygbit till dem och ber om några förslag i rätt nyans, två dagar senare kommer ett litet kuvert med flera olika förslag, skickar tillbaks och skriver ett litet meddelande, nr 2 vill jag ha och 3 meter, tack.

Två dagar efter ligger 3 meter band i lådan, hur snabbt och bra, Folckers – sa jag det?

Nästan klara…..bara banden som fattas

Och där har vi det…..

Så är de klara, dags att få följa med hem. Är de inte underbara?

Ett litet tips – va inte rädd för att köpa dig en fin gammal stol eller fåtölj som du blir lite förälskad i på nån loppis, det är hur enkelt som helst, och prisvärt att göra till en favorit, tyger finns också hur mycket som helst, tänk ett leopard tyg på dessa, hur snyggt hade inte det blivit, men nu blev de orange, godisbitar!

Tack söta, snälla Eva för din supersupport när jag kommer med mina alster som är i behov av lite omsorg, kreativ och kunnig är du!

Ses i morgon och då……

…… hoppas jag ni hängt upp er strumpa ikväll vid spisen så tranan kan komma och lägga godis i den !

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre ljuvliga små liv, 8,6 och 2 år. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

2 reaktioner till “Möbelomklädning”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s