Citrontarte

” En klassisk citrontarte är den perfekta avslutningen”

Jag kan bara hålla med, så fräsch och gott!

Det finns en uppsjö av varianter på en citrontarte, jag har provat några stycken, denna jag gjort idag tycker jag är så god, enkel att göra och går hyfsat fort att fixa till också, idag passade det perfekt, varsegoda här kommer receptet!

Pajskal

3 dl vetemjöl

1 dl socker

1 tsk bakpulver

175 gr smält smör

Fyllning

4 ägg

3 dl socker

2 dl vispgrädde

Rivet skal och saft av en ekologisk citron.

Gör så här.

Sätt ugnen på 200 grader

Blanda samman ingredienserna till pajskalet och tryck ut degen i en pajform.

Ställ i kylskåp medan du vispar ihop allt till fyllningen.

Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 25-35 minuter tills fyllningen ” stannat”.

Lika god om den får vila i kylen över natten, servera med vispad grädde

Idag gjorde jag den i min avlånga pajform, funkar så klart i vilken form som helst.

Prova den här om ni är sugna på något riktigt fräscht till helgen, eller varför inte planera att göra den till påsk!

Så…. ett stort GRATTIS till mina namnsdagsbarn idag, hela Sverige flaggar för er, eller kanske inte bara för er, Kronprinsessan har nog en del i det skulle jag tro, så grattis till alla Viktoria !

Ha en fin fredag, ses i morgon!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: