Makalösa

Just så heter de korintkakor jag brukar baka. En sån där liten kaka att knapra på till kaffet, bara en liten, inte två eller tre, fast det är inte lätt att låta bli, det kan jag säga, såååå goda!

Receptet är ett sånt där gammalt som varit med länge, nerplitat i min slitna receptbok med många år på nacken.

Älskar de där gamla receptböckerna som innehåller nedskrivna recept, kommer va utdöende då de allra flesta recept i dag med ett enkelt knäpp på mobilen blir en bild med ett recept bifogat och sedan nedsparat i en mapp i bästa fall.

Ingen kommer behöva kunna skriva läsligt och ingen avkomma kommer kunna säga ” det där har mormor skrivit” – hemska tanke!

Är så rädd om de handskrivna breven, korten, anteckningarna eller recepten som mina nära och kära skrivit ner.

Nu hamnade jag i något helt annat, skulle ju bara skriva ner ett recept, men så är det ibland…..

Recept kommer här.

Makalösa

200 gr smör

150 gr socker ( knappt 2 dl)

1 hg korinter

250 gr vetemjöl ( knappt 4 dl)

3 tsk bakpulver

Rör smör och socker i assistenten, tillsätt korinter och övriga ingredienser.

Lägg små klickar på plåt, grädda i 200 grader tills de är gyllenbruna.

Hur snabbt och lätt går det inte att fixa till de här supergodingarna! Prova vet ja!

Ses i morgon!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: