CrowdFarming

Jag har precis fått hem en låda apelsiner från Spanien, ja, jag vet det låter konstigt, men det är fullt möjligt via organisationen Crowd Farming.

Tänk er själva 10 kg solmogna apelsiner hem till dörren mitt i smällkalla vintern, och huuur goda är de inte, nästan lika söta och smarriga som en Schweizernöt från Marabou.

Så är de så klart ekologiska så man kan använda hela apelsinen tom. skalet till bästa apelsinmarmeladen om man skulle vilja.

Härifrån kommer de – Taragona strax söder om Barcelona, bonden heter Joaquin Gine

En CrowdFarmer odlare

CrowdFarmer startades av två spanska bröder som ärvde sin farfars apelsinodling utanför Valencia.De hade svårt att få lönsamhet på grund av de låga producentpriserna. Istället startade de ett koncept där kunden adopterar ett eller flera apelsinträd med rätt till skörden. Detta innebär att de odlar bara de produkter som ska skördas. Småskalig produktion, utan gifter, ingen frukt är vaxad.

Man kan också köpa varor utan att köpa en andel, det gjorde jag, man vill ju gärna prova!

Nu finns det inte bara apelsiner,det finns citroner, avocado, mango, olivolja och mycket mera.

Nästa leverans innehåller med all säkerhet några kilo mango, kan bara tänka mig hur smarriga de är, älskar Mango!

Ett tips är att dela en låda med någon annan som också gillar riktigt goda frukter direkt från odlaren!

Man går in på deras hemsida och beställer vad man är sugen på helt enkelt, leveransen går väldigt snabbt och du har lådan vid dörren efter 4-5 dagar. https://www.crowdfarming.com/en

Ha en fin dag! Ses i morgon!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: