Helgens mini söta

Men hur gulliga är inte de här, för att inte tala om hur goda de är, perfekt liten sötsak till helgen.

Man får ju hålla lite på sötsakerna nu, så att man kan unna sig ” några semlor” nästa vecka, fastlagssöndagen är ju nästa söndag, en söndag värd att fira storslaget om du frågar mig, Alla Hjärtans dag också….. allt mys på samma dag❤️

Recept på dessa småttingar kommer här

Sätt ugnen på 175 grader

200 gr rumsvarmt smör

1,5 dl rårörströsocker

1 dl strösocker

3 ägg

2 dl mandelmjöl

2 dl vetemjöl

1 finrivet äpple

1 tsk vanilj

1 tsk bakpulver

Vispa smör och socker krämigt, tillsätt äggen, ett i sänder.

Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör ner i smeten.

Tillsätt rivet äpple och en skvätt mjölk, blanda.

Häll smeten i form, jag använder en miniform som har plats för 6 st små, de finns att köpa i välsorterade köksbutiker eller på nätet.

Grädda ca 15-20 min

Garnera med det du tycker om, idag blev det vispad grädde och lite lemon curd här!

MUMS!

Ha en härlig fredag!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: