Kvistar, kvistar,kvistar

Hur härligt är det inte med kvistar i alla de olika sorter vid denna årstiden?

Jag älskar dem – är liksom som en tjuvtitt på vad som ska komma, jag hinner knappt slänga ut granen förrän sekatören går lös på buskar och träd, ja, jag vet att man inte får knipsa kvistar hur som helst!

Fast jag ska erkänna att de här kastanjerna är inte min favorit, glömmer mig, tar hem några kvistar och kommer snart på – nej, de ska inte jag ha, om man då glömmer skala dem blir vattnet supersmutsigt, luktar illa och måste bytas varje dag, dessutom är knopparna superklibbiga, går knappt att få bort om man fått det på händerna.

Men…. allt det där är glömt när de slår ut, såååå fina, då vill man för allt smör i Småland inte vara utan dem.

Jag har fler favoriter, tro mig!

Den här plattsälgen t.ex

Spirean är ju underbar, precis som den är eller med några franska tulpaner, snyggt!

Så fina!

För att inte tala om Rosenkvitten, kan det kännas mer vår?

Så lite helt vanligt blåbärsris, som också är så fint precis som det är, eller tillsammans med något man gillar!

Kan säga att just nu är det inte det lättaste att hitta fint ris i skogen, men vad gör det, nu vill man ju ändå njuta av den fantastiska vintern med snötäcket som äntligen ligger här,

Ha en fin vintertisdag!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: