Gamla favoriter

Ni som varit med här ett tag har säkert då också läst och sett tidigare inlägg om mina gamla favoriter, sånt där som man har svårt för att överge, jag har sånna saker och jag är övertygad om att alla har det, sen är väl frågan hur många sånna man har, här finns en del kan jag säga.

Jag har i hela mitt yrkesliv befunnit mig i glas&porslins branschen, både i butik, inköp och säljare av produkter, välkända och starka varumärken.

Älskar den branschen och jag lovar att intresset och engagemanget säkert förblir så för evigt, det händer hela tiden spännande saker, trender kommer och går, så har det varit och så kommer det att vara, så kul och intressant.

Men nu skulle jag skriva om något jag inte kan göra mig av med, fast det blir en sanning med modifikation – skulle aldrig tänka tanken göra mig av med min älsklings servis som jag började samla på i början av 70 talet.

Vildrosen från Willeroy & Boch

För er som inte riktigt förstår varför jag började ”samla” på den, så var det ett väldigt vanligt beteende på den tiden…. man ” samlade” eller köpte en del när man hade råd eller en gång i månaden eller önskade sig i present. Farmödrar, Mormödrar ” samlade ” till sina barnbarn, ja, jag vet många serviser står fortfarande ouppackade eller försöks säljas, hemska tanke men alla gör ju som de vill.

Hur som helst så betalade jag 13.75 styck för denna koppen, eller kaffegods som det heter, när det gäller kopp och fat, ofta förkortas det kg.

Inte så konstigt att jag inte förstod någonting vid min första kontakt med det namnet, kunde inte fatta varför man köpte kaffekoppar i kilo…… man lär så länge man lever.

Mitt samlande av Vildrosen pågick under flera år och idag är jag lycklig ägare av både kaffe och matservis i serien. Tror faktiskt den tillverkas fortfarande men jag kan ju inte påstå att man springer på den så ofta varken i butiker eller auktioner.

Jag älskar min vildros, den bär på så många fina minnen, och tillhör vår familj, om du kunde tala – mycket har du hört och varit med om under dina år här hos oss.

När du står där och tänker – äsch, det här använder jag aldrig….. tänk en gång till!

Tack för idag, imorgon blir det ett efterlängtat inlägg! Ses då!

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: