Morgonkåseri

När maken inte har några försörjningsplikter på förmiddagen eller på hela dagen är det inte ovanligt att klockan inte är ställd, och därmed är sovmorgonen för honom ett faktum.

Och helt plötsligt har jag av någon konstig anledning blivit morgonpigg, ja, jag har i hela livet varit riktigt morgontrött, och då menar jag riktigt dötrött på morgonen, inte mycket har kunnat få mig att stå i givakt tidigt,redo för dagens uppgifter.

Så….. dessa morgnar när jag inte blir serverad frukost, då är det ju upp till mig att se till att morgonbestyren med allt vad det innebär blir utförda

Här precis som i de flesta hem är ett toalettbesök något som prioriteras bland det första på morgonen……

…… inget toalettpapper i hållaren när det behövs, kanske man skulle kollat upp det innan det var i akut behov, nåväl, bara att få tag i en rulle och sätta på plats, en liten tanke smyger in…. varför har det inte satts in en ny rulle…. ja, ni fattar.

Släpper det…..

…….men, så är det ju det där med morgonkaffet, den där första underbara koppen, bara doften, finns inget som doftar så ljuvligt på morgonen som kaffet…..

….. vatten i kannan, bönor ska ner i behållaren ( en sån där perkulator) står för bryggningen i detta hemmet, kaffeburken i handen…. tom, någon tjuv måste varit här inatt och stulit de sista bönorna i burken eller….

… öppna ett nytt kaffepaket, det kan jag tala om är en utmaning särskilt när man har artros i fingrarna, tro mig!

Koka havregrynsgröt, skiva banan, lite socker på gröten….. va, tror ni inte tjuven hade snott sockret i ströaren också…..

……God morgon älskling….. det finns papper på toan, kaffet är klart och jag sockrade lite på din gröt också!

Helgens söta i morgon! Mums!!!!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

2 reaktioner till “Morgonkåseri”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: