Laxbiffar med citroncreme

Onsdag och fiskbil på torget.

Jag tar mig gärna till torget de dagar det är torghandel, onsdagar och lördagar, blommor, ost,korvar och fisk. Jodå, vi kan köpa färsk fisk i mataffären också, men det är något visst med fiskbilen ändå, man har sina vanor, tror nog inte jag är ensam om det.

Idag blev det lax till laxbiffarna, en favorit rätt här, nyttigt, fräscht och gott, skulle det mot förmodan bli några över kan man ju lägga den på grovt bröd, lite grönsaker så är lunchen också klar, hur bra?

Lite citroncreme till det så har man en super middag, prova vet ja!

Gör så här.

500 gr laxfile

1/2 gul lök

3 msk hackad dill

1 ägg

Salt och svartpeppar

Citroncreme

100 gr rumsvarm philadelphiaost

1 dl turkisk youghurt

Rivet skal av 1/2 citron

Salt och svartpeppar

Ta bort skinn och ben och hacka eller mixa kaxen grovt.

Blanda lax, lök, dill, ägg, salt o peppar, forma färsen till 4 biffar

Du steker dem i smör några minuter på var sida, går ju fint att grilla dem också.

Citroncreme

Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt o peppar.

Servera gärna med gurka eller valfri grönsak, här blev det kokta bönor, citron och potatis.

Behöver jag säga, MUMS!

Ses i morgon!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: