Tulpanskola

Imorgon är det TULPANENS DAG, tror nog alla precis alla har en god relation till tulpaner i alla de färger och varianter, jag har det iallafall, älskar dem, vanliga, papegoj, franska ja precis allihopa.

Bokade in ett avståndsmöte hos Asta blommor här i stan, en av Växjös nu äldsta blomaffär, här sitter det mycket gedigna kunskaper i väggarna, det kan jag lova.

Martina Johansson driver Asta blommor och har också ett samarbete med Interflora där hon med deras hjälp kan skicka blommor till alla som emellanåt alldeles säkert förtjänar en vacker bukett.

Tulpanskola, var det vi skull ägna oss åt en liten stund, tror säkert de flesta vet hyfsat hur vi ska hantera de fina som kommer nu i stora lass till våra butiker, men alltid kan man lära sig något nytt, jag gjorde det iallafall

Min första fråga!

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa min bukett?

Man ska se färgen på blomman, inte mer knopp än att man kan det.

Bladen ska vara krispiga, det ska låta lite krisp om dem liksom.

Köp gärna lite större, kraftigare de håller bättre, gärna dubbla.

Kolla gärna så de är varubehandlade – snittade, står kallt och i vatten. Gärna svenskodlade, god idé att gynna dem….. jag håller verkligen med!

Min andra fråga!

Hur sköter jag dem bäst.

Snitta om dem när du kommer hem, om de är vattendragna, behöver du INTE förvara dem i pappret en stund utan då kan du placera dem i vas direkt, perfekt ju när man vill ge bort en bukett ,ställ dem i mycket kallt vatten, de blir finare om de står i mycket vatten då hela stjälken dricker.

Nästa fråga?

Bästa tipset för lång hållbarhet?

Ställ dem kallt på natten, terassen, balkongen, kylskåpet, ner till nollan tål de garanterat.

Köp god kvalite, gärna en större blomma

Byt vatten, diska vasen – alla dessa tipsen ökar hållbarheten en vecka!

Så vill jag ju gärna veta lite om det är några trender på gång?

Franska tulpaner i olika färger är väldigt trendiga – tror jag det, hur vackra????

Men kolla på den här urläckra buketten med franska tulpaner, eucalyptus och kvistar, kan det bli bättre? Inte om du frågar mig!

Papegoj tulpaner är också trendigt, finns i flera färger – de är lite busiga liksom, superfina

Så är det trendigt med mycket färg, gärna en hel palett med pasteller, vem tackar nej till det?

Så är jag ju nyfiken på Martinas tulpan favorit, svaret kom snabbt – blandade färger med mimosa! Det kan man ju lätt hålla med om, eller hur?

Så…. kära följare, hoppas ni fått lite tips och ideer ge er ut och tulpanfrossa inför morgondagen, det är mitt heta tips!

Tack snälla Martina för att du tog dig tid…. alltid så kul fräscha upp sina kunskaper av ett proffs!

Och…. tusen tack för finaste buketten!

Ses i morgon, det kommer ett fräscht ” Helgens söta”, lovar!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: