Helgö Naturreservat

Efter senaste dygnets trista hockeyresultat var det en lång, lång skogspromenad som kändes som det enda rätta att göra idag.

Helgö Naturreservat strax utanför Växjö är ofta ett givet val när det vankas lång skogspromenad, så finns såklart många reservat i omgivningarna som säkert är minst lika bra, men här får man allt, skog, myr, sjö och hur mycket frisk luft som helst.

Japp, jag vet…. skorna är både gamla, ingångna och smutsiga, men de skönaste som finns när det är lång skogspromenad som gäller, jag har andra,jag lovar!

Vad konstigt att fokus från mossa, kottar, lavar och annat julpynt så snabbt kan skifta till blåbärsris, kan nästan lova att det dröjer inte länge förrän jag hänger i någon Björk och letar efter finaste riset.

Grillplatserna på ön är mer än välbesökta kan jag säga, tidigare fick man boka bord på krogen nu får man boka plats vid grillplatserna…..

….. för och emot så klart, fördelen nu är väl möjligen att man inte är lika ” mosig” i huvet dagen efter, nackdelen – en av dem är väl att menyn är något begränsad.

En liten bukett ris fick följa med hem idag, lite vatten och värme så blommar det så fint.

En middag väntar, så är Tour de ski på gång, och en ny hockeymatch på ingång i morgon, då vinner vi🙏

Ses i morgon!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: