Proffset svarar – julspecial🎄

DÄ Àr det dags att vÀlkomna veckans andra proffs.

Maria Drugge pĂ„ – Drugge smycken. Tror nog de flesta pĂ„ orten kĂ€nner till fina verksamheten inne i BlĂ€ndapassagen, nĂ€r jag funderade över vilka proffs jag ville bjuda in denna rundan, föll ett av valen pĂ„ just detta proffs, hĂ„llbart, kreativt, spĂ€nnande …… omgjorda, tillverkade smycken i egna charmiga ateljĂ©n, kan det bli bĂ€ttre, och hĂ€r kan man vĂ€lja o vraka bland julklappsfunderingar till nĂ€ra och kĂ€ra.

Maria Ă€r utbildad silversmed, noteras kan att hon gĂ„tt samma utbildning som Efva Attling, inget hon skryter om…. men jag kan ju göra det.

Som ni ser sÄ Àr jag sÄ svag för de hÀr verktygen som Maria anvÀnder, sÄ fina, och sÄ viktiga för hennes hantverk, om ni inte visste det innan sÄ har Maria och hennes tvÄ anstÀllda silversmeder Mia och Emma designat och tillverkat alla fina smycken som finns i ateljén.

HÀr kan man bara inte köpa nÄgot nytt snyggt utan hÀr kan ocksÄ dina gamla ev Àrvda smycken fÄ nytt liv, guld eller silver du vÀljer. Det absolut bÀsta Àr att kommer jag in med pappas gamla vigselring och vill göra nÄgot personligt med den, sÄ fÄr jag garanterat just den omgjord, sÄ vill man ju ha det, pappas ring som han burit vill jag ju fortsÀtta bÀra men med en annan touch.

Snacka om Ă„terbruk… ta till vara och fĂ„ som du vill

Men nu mÄste jag stÀlla mina frÄgor till proffset

FrÄga 1

Första jag ska tÀnka pÄ nÀr jag vill göra om nÄgot?

Proffset svarar.

Tveka inte, ta med ditt smycke till en guldsmed med en egen verkstad och prata med den som ska tillverka smycket. Ta gÀrna med en bild eller ett exempel pÄ vad du vill ha om du vet det. MÄnga tycker inte de har nÄgon egen fantasi och dÄ hjÀlps vi Ät och skissar tillsammans.

FrÄga 2

Höstens/julens trend?

Proffset svarar.

Hos oss Àr den stÀndiga trenden personlighet och smycken som kan bÀras i mÄnga Är. Vi tillverkar allt för hand i vÄr verkstad, sÄ om du har en egen idé som du vill förverkliga kan vi oftast hjÀlpa dig med det. Vill man följa modetrenderna inom smycken och bijouterier kan man komplettera med sÀsongens bling bling som finns hos modekedjorna.

FrÄga 3.

Mest vanliga som kunder vill ha hjÀlp med eller köper?

Proffset svarar.

Vi har blivit kÀnda för att göra personliga smycken av gammalt guld, sÄ det ökar hela tiden. NÀr kvinnor köper till sig sjÀlva Àr jag glad att berÀtta att statementsmycken i form av kvinnosymboler och silverbröst inte lÀngre köps av unga tjejer utan Àven av vÄr stora kundkrets 50+

FrÄga 5

Din favorit?

Proffset svarar

VĂ„r ring ”Jenny” som jag gjort i mĂ„nga Ă„r till massor av kunder och ingen blir den andra lik.

Tack Maria för dina svar, och hÀr kommer din fina favorit, ringen Jenny

Oj, oj, sĂ„ intressant det hĂ€r Ă€r…. mĂ„ste ju prova lite sjĂ€lv ocksĂ„, kanske tomten behöver lite tips…

Kan ju sĂ„ klart inte bestĂ€mma mig….

Nu har Maria bestĂ€mt sig för att pröva sina vingar pĂ„ annan ort ocksĂ„, GĂ„svik pĂ„ VĂ€ddö Ă€r nya adressen dĂ€r hon öppnar en filial, men hon lĂ€mnar ju sĂ„ klart inte VĂ€xjö, gör som sĂ„ mĂ„nga andra kvinnor gör – klonar sig helt enkelt, Mia och Emma hjĂ€lper till hĂ„lla stĂ€llningarna hĂ€r, det tackar vi för.

Till sist, kronan pĂ„ verket…. egen Maria designad brudkrona, hur fin?

Tack snÀlla Maria för att du ville va ett av mina proffs, ett helt fantastiskt sÄdant, finns massor att fördjupa sig i, det mÀrker jag det, finns all anledning ses igen, och Lycka till!

Ses i morgon, proffs nummer tre…..

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i VĂ€xjö med min man. Mamma till tvĂ„ barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, Ă€r att den ska innehĂ„lla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker Ă€r kul. Testar, tycker och tipsar frĂ„n 60+ ögon, helt enkelt. VĂ€lkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: