Onsdagsfisk

Onsdag – då är det ” torgdag” i stan, lokala, duktiga producenter har stigit upp väldigt tidigt för att ta sig till stan, packa upp sina varor och vänta på hugade spekulanter.

Och…. så fiskbilen, köper fisk från den nästan varje vecka, jodå vi kan köpa färsk fisk i mataffären också, men en runda på torget är en rutin inte bara för mig utan för många andra också, minst en gång i veckan,hör till liksom.

Idag fick en bit lax följa med hem, tycker det är gott och så kan man variera tillagningen på hur många sätt dom helst.

Ugnsbakad lax med citronsås

Receptet kommer här.

För fyra personer.

800 gr laxfilé, skinnfri

2 dl creme fraiche

2 msk färsk, hackad dill

1 citron

1 fiskbuljongtärning

1 tsk malen gurkmeja

Salt o Peppar

Gör så här.

Sätt ugnen på 200 grader

Skär laxen i portionsbitar, lägg i ugnsäker form

Lös upp buljongtärningen i ca. 0,5 dl hett vatten. Blanda creme fraiche, grädde,dill, skal och saft från citronen, buljong, salt o peppar i en skål.

Blanda såsen väl och häll över laxen, tillaga mitt i ugnen ca 15-20 minuter, eller till laxen har en innetemperatur på 55 grader, det där får man avgöra efter egen smak.

Servera med valfritt tillbehör, kokt potatis, potatismos, pressad potatis, gärna en god sallad med råkost, själv serverade jag min vintersallad till som jag tipsade om här tidigare. En citron hör till också.

Denna rätten tar ca. 30 minuter att tillaga, det gillar man ju, snabbt och gott, en oslagbar kombo!

Smaklig spis!

Ses i morgon!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: