Kokboks tips

Så många fantastiska nya kokböcker, både mat och bak det har kommit i höst, man vill ju ha allihop.

Jag gick in i vår lokala bokhandel här på stan – Akademibokhandeln, en jättefin butik med personal som inte duckar för att hjälpa till eller tipsa, det gillar man ju.

Så häng med här och ta del av deras och mina tips.

Mat på en plåt – Tareq Taylor, en jättefavorit hos de här, det kan jag förstå, vem gillar inte Tareq liksom, både hans matlagning och han som person, en riktig stjärna. Tror nog jag ska önska mig den av tomten!

Här kommer en Tareq bok till, alldeles ny…. inspiration till att förbättra sin hälsa genom maten, toppen ju!

Jonas Cramby Kinamat varje dag – i Kina finns inte bara ett kök, det finns hundratals…..

….. och så Vegetarisk Kina mat varje dag!, har man ambitionen att äta kinamat varje dag, kanske man behöver alternera med vegetariskt.!

Jennie Wallden – Wok, Ris och Nudlar…. massor av asiatiska favoriter, mums!

Se där…. vänpris på den…. något butiken ofta har på nya böcker, alla medlemmar kan nyttja det, och att bli medlem kostar inget, så… bli medlem och få oftast 50.- rabatt, vänpris va ordet!

Jenny Matbloggs bok – Snabbt, Gott & Billigt, inte splitter ny men en helt ok bok!

Tina Nordström – Gott käk utan krångel. Med få ingredienser och en bra bas i skafferiet kan du med Tinas hjälp, snabbt få till en härlig måltid, tackar man ju för!

Catarina König – Mat med guldkant…. jo, jag tackar, enkla, snabba och gudomligt goda recept till lyxiga middagar både till vardag och fest!

Sofia Wood – Vinter hos Wood, En bok för dem som vill göra den mörka årstiden ljusare, varmare och mycket godare!

Julia Tuveson – Brynt smör, En kokbok om ett av mathistoriens mest delikata misstag…. Köp den!

En till av Julia Tuvesson – Käka grönt. Inte en helt ny kokbok, men måste slå ett slag för denna, smarta och enkla vegorecept med grönsaker och rotfrukter, allt för att göra din gröna matlagning lite roligare, smidigare och mer kreativ

Frida Skattberg- Baka i långpanna, inte heller en splitterny, men ack så bra…. ska du köpa en bakbok, välj då denna, enkla bakverk för många…. allt bakas i långpanna!

Tommy Myllymäki – Myllymäkis menyer. Denna kommer ut i början november, många som väntar…. det kan man ju förstå! Här kan du välja på två- eller trerättersmenyer, inte onödigt krångliga, kompromissar dock inte med smakerna! Har nog en i familjen som vill få den av tomten!

Det mina vänner vad allt för idag, inte så lite ändå, är du sugen på mer kokböcker, ta dig då en tur till din lokala bokhandlare! Du kommer inte bli besviken!

Ses i morgon!

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: