Nostalgisk eftertanke

Hamnade på en loppis, ja…. kanske inte hamnade precis, var nog mer ett aktivt val, tycker det är kul att åka på loppis, ibland… lite lagom ofta, särskilt om jag letar efter något specifikt, det gjorde jag denna gången, mer om det…..

Så blir man insläppt, 50 personer in, sedan en ut, en in, tryggt och bra.

Flanera runt och kolla både en, två och tre gånger, varje gång ser man ju något man missat de föregående turerna, så hamnade jag vid en produkt… inget alls som jag var intresserad av, men det var ett ” moment” som jag fastnade för…..

….. en pappa med sin son…. vet du vad det här är för något?

…..sonen, ja, jag tror det?

Det var den här…. men herregud, unge det vet du väl vad det är….. tänker jag, en vanlig telefon!!!

Men vid närmare eftertanke och efter lilla familjens konversation förstår jag ju att den lille sonen säkert aldrig sett en sådan i sitt hem.

Så tänker jag, han vet ju inte att man satt stilla så långt sladden nådde, man visste inte vem som ringde, man svarade med sitt nummer eller möjligen lite modernt med sitt namn, det var lite kaxigare än att svara med sitt nummer, lite märkvärdigare!

Visst är det en hisnande tanke…. man visste inte vem som befann sig i andra luren…. helt overkligt idag, och det är ändå inte så länge sen.

Vid närmare eftertanke var det kanske inte så dumt, att sitta ner den stunden samtalet tog, total närvaro när inget annat tog uppmärksamheten, en annan fördel som man säkert inte tänker så mycket på, ofta svarade någon annan i familjen, alltså inte nödvändigtvis den som man egentligen ville eller skulle tala med, då fick man ett samtal med en till, två flugor i en smäll liksom, det är något man bör tänka på idag, kanske ta några ord med fler i samma hem helt enkelt, behöver väl knappast betona hur viktigt det är med samtalet, särskilt i dessa tider då umgänget begränsats så mycket för så många, eftertanke!

Nåväl, tiderna förändras och det går fort, fort och man vänjer sig snabbt vid det nya, tur är väl det att vi är så föränderliga, men ibland kanske det inte var så tokigt tidigare heller.

Så lovade jag återkomma till min specifika sak jag letade efter…. nix det hittade jag inte denna gången, men helt plötsligt dyker det upp, jag letar vidare.

Lite Söndags reflektioner…. ny vecka imorgon ses då!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

2 reaktioner till “Nostalgisk eftertanke”

  1. Jag brukar aldrig kommentera, men nu kände jag att det var tillfälle till det. En sån fantastisk eftertanke, hoppas du får stor spridning på detta inlägget, Stort tack för detta och alla tidigare inlägg

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: