Äppelgrottor

Va roligt att ni var så många som visade intresse för mina små minisockerkakor som jag skrev om för en vecka sedan, visst är det superbra med små kakor, nu är ju de sjukt goda också, det blir det ju inte värre av.

Nu kommer ju sällan en succé ensam, utan vi kör väl en liten goding till….

Äppelgrottor, så små, så goda!

Receptet kommer här.

Sätt ugnen på 175 grader

100 gr smör

1/2 dl strösocker

1 tsk vanilj

1/2 tsk bakpulver

3/4 tsk kanel

2 1/4 dl vetemjöl

Fyllning

1/2 dl äppelmos

Rör rumsvarmt smör och socker smidigt, blanda vanilj, bakpulver, kanel och vetemjöl. Sikta ner det i smeten och rör om försiktigt, arbeta ihop till en deg.

Ta upp på bakbord och rulla 15 st kulor, lägg i form och trycken liten grop, lägg i fyllning.

Grädda ca. 16 min, låt de inte gräddas för länge då kan de bli lite torra

Formen i silicon som jag använder kan ni hitta här https://pufz.se/?gclid=CjwKCAjw_Y_8BRBiEiwA5MCBJsMOjdug88N83670p0mpAKdxk8BNz6pUoWl_MvVyPeXz6qPC8EQNehoCW8QQAvD_BwE

Lycka Till!

Ses i morgon!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: