Tidsfördriv

Tidsfördriv…. ett så knasigt ord, fördriva tiden…. som att gå och önska livet av sig, gillar det inte, nåväl nu var det ju inte så att vi fördrev tiden utan vi njöt av gott sällskap och en trevlig utflykt.

Äpple, äpple och äpple inte så konstigt kanske när man befinner sig i närområdets äppelodlingar, fantastiska ängsodlingar med alla möjliga sorter, så härligt att få uppleva på plats.

Men…. nu är vi lite sugna på att uppleva något helt annat, ett utflyktsmål som man knappast inte ser varje dag….

Just det…. en bilkyrkogård i skogarna utanför lilla orten Ryd i smålandstrakten, men jisses…. vad är det för något undrar ni säkert….

…. precis som det låter.

Här vilar ca: 150 bilar från mitten av 1900 talet, cyklar, jordbruksredskap och annat skrot ligger också här, varje objekt har sin historia.

Bilskroten kom till på 40 talet av en Åke på myren, upphovsman till denna unika företeelse, och den har sedan dess fått en kultstatus bland bilfantaster runtom i landet.

Kyrkö Mosse lockar massor av besökare varje år, platsen är också känd som Ryds bilkyrkogård.

Vissa av bilarna är väldigt gamla, från -30 talet när Sverige fortfarande var ett land med vänstertrafik. Bilvraken bryts ner långsamt och flera av dem har börjat sjunka ner i marken

Att göra ett besök i Kyrkö mosse är minst sagt en intressant upplevelse.

Det är nästan en spöklik känsla när man strövar runt de gamla vraken, kyrkogården bjuder på en surrealistisk rofylld upplevelse där skrothögarna blivit en del av naturen

Och här bodde han då, Åke.

Kyrkö mosse är som ett museum i skogen där allemansrätten råder, det kostar inget att göra ett besök, men uppmanas att inte röra de gamla vraken.

En häftig upplevelse… är ni i trakterna gör ett besök, sevärt!

Ha en skön söndag så ses vi i morgon!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: