Baka, baka liten kaka….

Som ni säkert förstår bakas det en hel del här, ja, det lagas en del mat också för den delen, tycker oftast det är kul, inte alltid dock.

Mat måste ju lagas för överlevnad, men baket skulle man ju klara sig utan, men tycker som sagt oftast det är kul, ledsen, förbannad, stressad eller bara glad, att baka är faktiskt lite terapi, iallafall för mig, visst, man klarar sig utan bakat, men jag vill inte prova det alternativet, om inte denna lilla familjen äter upp det som bakas, finns det andra som gladeligen gör det.

Tänkte idag visa lite av mina bästa bakredskap som jag oftast brukar använda…. häng med

Margarethe skålar i alla storlekar, från den allra minsta till största, färgpaletten är också fantastisk, finns en färg för alla smaker, jag gillar dock de lite ljusare bättre än de mörka

Visste ni att Sigvard Bernadotte inte designat den vilket många tror, det var en ung lovande dansk designer som hette Jakob Jensen,han verkade hos Bernadotte&Björn, men utformade på egen hand skålen efter en beställning av Rosti, året var 1954

Nog om den… men visst är den både snygg och funktionell?

Sockerkaks och springformar i flera olika storlekar och modeller kan man inte vara utan

Pajformar med löstagbar botten, avlånga och runda är också ett måste, gärna både stora och små.

Silikonformar, hur klarade man sig innan de kom????

Den här är perfekt till lite mindre godsaker, hallongrottor t.ex

Madeleineform, varför inte?

Minisockerkaksform, perfekt till de små, supergoda sockerkakorna, ska baka en dag så ska ni få mitt bästa recept på sånna

Så har jag hittat en hel del superfina redskap för våra små bagare, kolla!

Får nog skaffa mig lite nytt tills våra småbagare kommer hem, de älskar ju också att baka så klart!

Så…. sist men inte minst, min allra bästa vän i köket, min KitchenAid , inget jag kan vara utan, älskar min KA, inte den allra senaste modellen, men det gör inget så länge den funkar och det gör den.

Hörde jag fredag och Helgen söta…. snart nära dig!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: