Gröna”inne” växter

Nu är det knappast någon brist på gröna inneväxter i våra blombutiker, alltid lika intressant kolla in vad som är ” inne” just nu, och gissa om jag både inspirerades och hittade en hel del!

Ampelväxter är starkt på gång, denna är ju bara så härlig.

Den klassiska gullrankan som säkert de allra flesta minns och har man inte själv ägt någon, så är jag ganska säker på att det hängt en sådan hemma hos mamma eller mormor, eller hur?

Något som också får flytta in hos oss i höst är stora rumsväxter, vem minns inte den där stora monstrean som stod på golvet och var både grön, stor och ibland till och med lite dammig!

En annan favorit som kanske inte är så höstny precis, är ju palettbladen, så läckra i de allra flesta färger och modeller, de har ju funnits i våra svenska hem i många generataioner tillbaka, den är både vacker, dekorativ och också väldigt enkel att föröka med sticklingar, säkert har ni alla spridit era små favoriter mellan hemmen.

Coleus är det vetenskapliga samlingsnamnet på alla dessa underbara paletterna.

Den här doftpelargonen eller Doktor Westerlund som den också heter, är en stark, livskraftig rackare, i dotterns hus bor några sådana och vi förvånas alltid hur de kan överleva, av anledningar som inte alls är konstiga får de väldigt sparsamt med vatten och man tror att nu, ja nu klarar de inte sig, men jodå de kommer igen.

Nu vid denna årstiden mår de bra av bli nerklippta och ställas på svalt ställe och ge sparsamt med vatten, precis som med vanliga pelargoner, vilotid för dem nu, precis som för oss.

Krypbräken eller Davallia heter den här snyggingen som har alla sina rötter på utsidan.

Inte utan att man blir sugen på att gå igenom behovet för hösten, gör precis som jag ett besök i en blomaffär nära dig, du kommer bli lika inspirerad som jag.

Ses i morgon med en massa tips inför hösten, och inte vilka som heller!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: