Lördagsnöje

Ja, vad gjorde vi igår???? Just det, samma sak som många andra Kronobergare…

Vi åkte på Matrundan som vanligtvis kommer till oss i det gigantiska tältet på Stortorget, men så klart inte i år,så då får vi åka till dom, ”matproducenterna” istället, mycket trevligt lördagsnöje måste jag säga.

Med karta och förteckning i knät var det så dags att bege sig ut på de småländska vägarna i jakt på den bästa maten, nu kan man ju inte hinna åka till alla, tror det var över 50 producenter som öppnat upp sina gårdar, caféer,restauranger.

Nu har vi ju sån tur att detta arrangemang går av stapeln nästa lördag också, så om man har tid och lust kan man välja ut ett nytt gäng att besöka då.

Började så klart med 11 kaffe, och det hos Detterskogs i Gemla, goda äppelsnittar satt fint till.

Chokladbod, kan det bli bättre en lördagsförmiddag, en hel bod full med choklad, smakade ljuvligt kan jag säga.

Kön ringlade sig lång när vi åkte vidare… Grimslöv stod det på schemat.

Färska, nyskördade grönsaker… kan det bli bättre……

….. ja minsann, för en blomälskare av rang visade det sig att det var självplock av en massa underbara blommor och särskilt då av dahlior, kolla här….

Men en påse potatis och en jättebukett dahlior i famnen fortsatte turen till…..

Sjöborgen, mellan Lammhult och Alvesta. Malin och Peter, krögare med ett alternativt och självförsörjande liv och leverne.

Sedan 2014 driver de ett unikt utomhuskök och från 2018 även ett dryckeri.

Och med denna utsikten över sjön Stråken åt vi en supergod lunch med isterband, stekt potatis, syrad vitkål och majo, mums så gott, så smakar det ju alltid extra gott när man äter utomhus, mycket välordnat med utomhus platser med tryggt avstånd.

Det var dessa vi hann besöka denna trevliga lördag, tack, tack till er för er gästvänlighet,trevliga och trygga upplevelser, det här är något ni gärna får göra om ett annat år, ni är ju så många, duktiga, entrepenörer som man gärna vill göra ett besök hos.

Ses på mat 2021!

Och vi ses i morgon!

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: