Proffsen svarar….

Då var vi redan inne på dag tre under ”proffsveckan”, det är ju så kul det här, det finns så många fantastiska proffs bara bakom gathörnet, alla bäst på sitt liksom.

Idag säger jag välkommen till…..

Susanne, Camilla och Linda alla proffs på…..

En helt fantastisk tygaffär mitt i stan, i hela 9 år har de hjälpt många Växjöbor med det textila i hemmet , och det med bravur. Man kan på deras hemsida se många inspirationsbilder på fantastiska gardinuppsättningar som pryder mångas hem.Ett mycket speciellt uppdrag de haft är det mycket vackra biskopshemmet Östrabo,där flickorna tog sig an gardinuppsättningarna i alla fönster, proffsigt må jag säga.

Jag bokade in mig och ville ställa mina frågor och då om gardiner, så här kommer de.

Fråga 1

Första jag ska tänka på när jag ska skaffa gardiner?

Proffsen svarar:

Se helheten, många hem har idag öppna planlösningar och där ingår gardinerna som en möbel, inredningsdetalj idag, man har ofta sina gardiner länge, förr bytte man flera gånger om året, så är det inte idag, tidlösa tyger som man inte tröttnar på ska man satsa på. Titta inte på andra, gör det du själv vill, bra tips tycker jag!

Fråga 2

Höstens trend?

Proffsen svarar:

Naturbrända färger, honung, bränd orange, gult är de största färgtrenderna, samt petroleum det får vi inte glömma.

Sammet är stort, då ofta som mörkläggande 3 meter breda i alla färger, kuddar är också stort i sammet.

Ullgardiner både tjocka och tunna kommer, spännande!

Takhöjden utnyttjas idag fullt ut, höjd och rymd

Man använder mycket de så kallade wave banden med rynkbandskrok, tar liten plats när man drar ihop dem, och så blir det slätt när man drar ut den, så snyggt, det är ju den där hotellkänslan man vill åt som är så trendig, ofta med tunn gardin bakom.

Fråga 3

Det mest vanliga?

Proffsen svarar:

Frågan….. Blir det verkligen snyggt att hänga från taket?

Och…..

Vad tycker du?

Det är väldigt individuellt vad man vill och hur det ska se ut….. förr gjorde man mer som alla andra, var det inne med panelgardiner så hade verkligen alla det,idag tänker man mer själv.

Fråga 4

Vanligaste felet vi gör?

Proffsen svarar:

Att man sätter svarta runda stänger precis ovanför fönstret, takhöjden blir mycket kortare, och det ser mer ut som en tapetbård, ja, ni vet sådana vi hade typ förr. Man blir ju lätt hemmablind.

Fråga 5

Er favorit?

Proffsen svarar:

De mest klassiska tygerna från Jobs handtryck, Stig Lindberg, Maria Åström och Ulrika Gyllstad, klassiker som alla gillar och som aldrig blir omoderna och som man aldrig tröttnar på!

Oj, vad mycket spännande ni har att berätta, nu ska jag visa de där fantastiska tygerna från våra kända konstnärer

Berså från Stig Lindberg, känner vi igen

Fiki av Maria Åström

Bladverk av Ulrika Gyllstad

Lotus också av Gyllstad

Så här snyggt blir det när man använder wave banden, lätt att dra isär och läckert fall.

Sist men absolut inte minst Jobs handtryck.

Svensk design där de blomstrande tygerna trycks helt för hand, precis som vid starten 1944. Jobs tillverkar tidlösa klassiska tyger, utan att snegla på mode eller trender, det gör att att Jobs tyg alltid är rätt i tiden, alltid modernt. Tillverkningen sker vid Siljans strand i Dalarna.

Just nu pågår en utställning på Vandalorum i Värnamo om systrarna Jobs, Lisbeth och Gocken.

Mycket sevärd för alla som har ett konstnärsintresse, ja, alla andra också faktiskt, åk och se den!

Oj, va tiden går, så trevligt vi har haft det, känner väl bara, att det finns så mycket att prata med de här proffsen om.

Sa jag att flickorna här gärna kommer hem till dig, rådgör, mäter, inspirerar …. så syr de också klart dina gardiner, kan inte bli bättre!

Nu ska jag låta er jobba vidare, hjälpa oss så vi får det så där superläckert i fönstret, precis så som jag vill ha det, sa jag att här jobbar några flickor till, inget dåligt team det här, dem kan man lita på!

Tack för mig, ses i morgon, proffs nummer 4!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: