Grönsaksröra

Eller snålröra som Sara kallar den, hon har iallafall inspirerat mig till denna supergoda och enkla vegetariska rätt.

Vi äter vegetariskt minst en gång i veckan, egentligen ingen annan orsak än att det är gott och nyttigt, orsaker som räcker gott och väl.

Här skär jag ner tomater, squash, gul och röd lök, vitlök i sådär lagom stora bitar, tar egentligen lite vad jag har, finns många tomater blir det många sådana, har jag fler squash, ja då blir det så.

Så läggs allt på plåt, häller på honung, salt, lite vinäger och olja, kryddar upp den lite mer när jag använder den, chiliflakes är en favorit.

Låter den stå i ugnen på 150 grader i 2-2 1/2 timme, rör om lite försiktigt då och då.

Ibland mixar jag den slät och fryser ner den, men oftast äter vi den som den är, gillar det bäst

Ibland äter vi det till lunch med kokt eller stekt ägg, eller på macka.

Eller till middag med pasta, eller i lasagnen, toppengott! Variationerna är många, se till så du har lite snålröra i kylen i dessa grönsakstider, det gör jag!

Lycka Till!

Ha det så gott!

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: