Kräftskiva….

….. så kallas mätstickan vi använder till att mäta de små skaldjuren med som vi fiskar upp, noga det där att inte fånga de som inte är godkända.

Inget större problem med fiskar väderleken, magiskt….. bara se till att njuta av det, värre kan det va, jag lovar. Det har hänt att det regnat och blåst orkanvindar när burarna ska upp, lite överdrivet kanske, men bara lite!

Den här rackaren fick följa med hem idag, måttet ok med råge.

Så var vi lite Gös sugna också, så några nät fick gå i sjön.

En fantastisk kväll med en solnedgång som jag tror fler än vi fick njuta av, nu är det bara att hoppas på att någon Gös rackare tar sig vägen förbi just här, ja, inte förbi då, utan helst i!

På tal om nätfiske så är inte alla i familjen överens om nätfisket vara eller icke vara.

Jag kan förstå de olika argumenten, som att det inte är någon sport osv…. bara att håva in fångsten liksom, inte så spännande. Jodå så är det ju, men en del av spänningen finns där ändå, när man ror intill och börjar dra in nätet, hur många är det, vilka sorter, abborre, gädda, gös eller gud förbjude braxen…..

När vi lyssnar till äldre generationer fiskare i släkten, får vi de allra ruskigaste historier, som när braxen fångades och kokades in, och tillreddes till aladåb, fy tusan stackars människor, nu är det säkert någon som tänker, men det är väl inte så farligt, låter ju riktigt gott, äh… näe!

Men jag förstår vitsen med att ta till vara på allt som fanns, många magar skulle mättas och i sjön fanns det som alla behövde, mat.

Men tillbaka till dagens nätfiske…. hur gick det då?

Jodå, där satt den, en finfin gös minsann.

Som sagt vädret klagar vi inte på.

Ha det så gott!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

2 reaktioner till “Kräftskiva….”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: