Grillhelg

Som sagt, sommaren visar sig från sin allra bästa sida, om man gillar sol och värme då, för min del får det gärna bli lite svalare, men vad jag förstår så ska man nu”ta till vara på….” ok jag förstår,

Hos de allra flesta som har möjlighet grillas det nu så mycket som det bara går, helst varje kväll.

Jag tycker också det kan va mysigt, ta det så där lite lätt,oftast blir det ju också gott, det är bara några få saker jag funderar över och säkert inte bara jag.

Hos de flesta som har en man i huset, vet att det oftast är han som står vid grillen, det är på honom ansvaret ligger på om köttet ska bli så där perfekt, medium, medium rare eller något annat, inget litet ansvar alls, skulle inte vilja byta.

Men så ska det ju till lite tillbehör också, potatis i någon form, eller pasta.

Sallad med de fräschaste råvarorna, gärna lite nyheter också som man kan läsa om., kan man inte grilla sallad?

Tomat, nektarin eller någon annan salsa, är ju jättegott till grillat, och så sist men inte minst såsen, jisses vilken sås passar ?

Nu skulle det väl sitta fint med någon dessert också, äsch vi tar något enkelt, frukt kanske.

Så måste jag förbereda kaffet….

Om inte jag helt misstar mig, tillagningen av alla tillbehör görs oftast i köket, och vem står där när mannen behöver vakta grillen och se till så att ölen håller sig kall…. jo kvinnan i huset så klart, och hon är inte arbetslös kan jag säga, skala, hacka, riva, blanda, smaka, och så allt en gång till…..skala, hacka…….

För att stressat vänta på den där frågan utifrån…. Kan jag lägga på köttet nu?????

Vilket hedersuppdrag, lägga på köttet….

Snart…. ska bara…..

Så kommer han inrusande…. hade ju glömt grillförklädet, inte det där i galon som jag fick av svärmor i julklapp, nä,det där bruna fina i exklusivaste läder som jag köpte på nätet…..

……Inte kan man grilla utan det, bilderna på Masterchefen skulle ju inte kunnat instagrammats, hu ruskiga tanke, och hatten den måste ju på, nångång ska den ju användas, och vad passar bättre än nu, när man känner sig så där skönt avslappnad.

Japp, klartecken inifrån köket, allt klart, ska bara hacka lite persilja och dill. Så ska allt bäras ut, snyggt,med de allra vackraste uppläggningar.

Varsågoda, välkomna till bords.

Jo då, så gott…. vad duktig du är som grillat sååå perfekt, precis som jag vill ha det.

Nu väntas bara grillchefen, som vid det här laget är nästintill helt slut leverera köttet, måtte det nu va perfekt.

En helt utmattad grillare och en värdinna lägger än en gång en grillkväll till handlingarna tills nästa grillkväll är på gång, jag lovar…. scenariet ser exakt likadant ut då, eller ska vi bara slänga på några korvar?????

Ha en trevlig helg!❤️

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

4 reaktioner till “Grillhelg”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: