Skördetid

Älskar denna tiden på året då alla bär, grönsaker, frukter är som allra bäst och så där alldeles nya, iallafall våra inhemska.

Kan aldrig bestämma mig för vad som ska tillagas, vill göra allt, både gamla traditionella och så alla nya recept som låter så goda, fräscha och spännande.

Så har jag bestämt mig för att bara göra det som jag tycker är gott och roligt att göra, de där ”måstena” de släpper jag, inlagda rödbetor blir det inte.

Problemet är bara den lilla detaljen, att vi äter ju inte upp allt, jag lovar, det står både den ena och den andra burken kvar sen i fjol.

Men det gör inget, oftast håller sig de mesta inläggningar iallafall ett tag, blir också ibland till och med bara bättre.

Den här inläggningen som jag ska tipsa om idag, är helt slut, så det får bli en ny omgång, den är så god och mycket hållbar som jag skrev i min recept bok för sådär 20 år sedan.

Anithas blandade sallad

Skär allt i små tärningar

1/2 kg gröna tomater

1/2 kg gul lök

1/2 kg gurka

1/2 kg äpple

Lag.

6 kkp socker

1/2 l inläggningsättika

Bind in i gasväv

1 bit kanel

2 tsk muskotblomma

1 tsk nejlika

1 tsk hel vitpeppar

1 tsk hel kryddpeppar

Allt kokas i lagen ca. 1 timma

Ta bort kryddpåsen

Häll på väl rengjorda burkar

Lycka Till!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: