Fior di zucca, fritto dorato

Vad tycks om mina italienska språkkunskaper?

Åh, vad jag längtar till Italien, bara för att man inte kan, blir det liksom ännu värre. Landet som har precis allt, maten, vinet, språket, skorna, och hur snygga är de inte allihopa, t.om polisernas uniformer, ja inte bara uniformerna, poliserna har nog också gått igenom någon form av snygghetskontroll eller vad vet jag, snygga är de iallafall.

För ett tag sedan hade jag ett inlägg om min matresa till Nemi strax utan för Rom, där vi hälsade på hos Maria Tengler Galzignato som lagade italienska specialiteter tillsammans med oss, magiskt.

Och då friterade vi zuzziniblommor, om du frågar mig godaste snacksen eller förrätten som finns, sjukt gott .

Problemet är inte att det är svårt eller kruxigt att göra, inte alls det är lätt, kruxet kan vara att här få tag på zuzziniblommorna, fråga din grönsakshandlare om hen kan avvara några till dig, du måste göra detta.

Marias recept kommer här.

Du behöver zuzziniblommor, mozzarella och sardeller.

Skär stavar av mozzarellan och en bit sardell, placera detta inne i blomman och stäng, snurra till blomman lite så blir den stängd.

Nonna Lidias frityrsmet.

2 ägg

3 glas ( 1 glas 1 1/2 dl) ungefär mjöl

1 nypa salt

Mjölk tills det blir en slät smet

Bästa frityrsmeten.

Hetta upp vegetabilisk olja till kokpunkten, stick ner en träpinne, när det blir bubblor är det färdigt för fritering.

Fritera tills de blir gyllene, ta upp, skaka av oljan, lägg på papper och salta.

Smaklig spis!

Ta hand om dig!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

2 reaktioner till “Fior di zucca, fritto dorato”

  1. Vet inte om jag friterar zucchini-blommor 😉 men efter att ha njutit av din matlagning vid ett flertal tillfällen kommer jag att använda din blogg som receptbank. Goa grejer👍
    Mycket kul att läsa det du skriver😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: